zaterdag 17 juni 2017

Zou Urbino worden

Hubert had reeds de voorbereidingen gedaan om naar Urbino te rijden vandaag.
Bij het ontbijt kregen we een voorstel,van hoteluitbaatster, om met nog een Belgisch koppel ( Franstalig) de plaatselijke kerk en theater te bezoeken. Lorenzo, plaatselijk gids goed gekend, wilde gratis ons een rondleiding geven om 10 u. Kon uurtje duren. Om een kerk te bezoeken, had ik bloes en lange broek aangedaan, Hubert een polo in plaats van marcelleke . Kwam Lorenzo niet in jogging broek en marcelleke ons begeleiden ! De man is 77 jaar maar ziet er belange zo niet uit. De heren Paulin en Hubert , verstaan Italiaans, maar de dames stonden er bij en keken er naar. Hier en daar versta je altijd wel iets. We kregen ook Franse en Nederlandstalige uitleg van de mannen - Paulin en Hubert . De rondleiding duurde wel 100 minuten.
Nadien terug in hotel aangekomen, zijn we nog eens verhuisd van kamer. Is nu 216. Badkamer groter, douche ziet er ook groter uit. Nu is de kleerkast wat kleiner, maar we verhuizen niet meer !
Het was te laat om nadien nog naar Urbino te rijden.
Hebben dan maar Mondavio en Corinaldo bezocht. Ook de moeite.
Mondavio, raar dan denk ik aan iets van Suske en Wiske ? Zal wel verkeerd zijn !
In Mondavio bezochten we een burcht met 5 verdiepingen. Twee ondergronds , twee bovengronds en het gelijkvloers ( als derde verdieping). Levensechte taferelen. Zoals de bakkerij, de lunchmaaltijd waar zelfs de kat komt schooien aan tafel.
Wat maken ze hier die middeleeuwse trappen toch ongelijk en ongemakkelijk ! Met hetzelfde ingangsticket konden we nog een theater bezoeken ! In mijn ogen klein, maar het wordt nog steeds gebruikt !
 Corinaldo is een omwalde stad. Ze houden van hun stad , zoals op het ( gratis) stadsplan vonden we een toren en extra aanduiding voor een Libanese  cypres ! Pracht van een boom. Staat er omgeven door omheining ! Heb er zelfs een winkeltje gevonden( die niet in Cosman.nl staat) met patchworkstofjes. Ja Hubert moest er aan geloven . Hij buiten op wacht tot ik terug kwam met mijn " furreltje". Yes, terug 6 bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten