dinsdag 13 juni 2017

Eerste maandag in Italië

Van Como trokken we richting Milaan, Bologna, Fano naar San Lorenzo in Campo. Hotel Giardino.
Onderweg zagen  we op verkeersborden dat de autostrade was afgezet in onze richting. Gelukkig dat Lucie bij de pinken was en ze stuurde ons de binnenbaantjes op. En Tom Tom kennende , waren het inderdaad binnenbaantjes. Gelukkig waren de Italianen zeer hoffelijk en ze zetten zich aan de kant om ons door te laten. We deden 20 km meer, maar stonden geen uur in de hitte in de fille. Een mens kan niet alles hebben. Nu weten we ook dat de gewassen hier reeds veel verder staan. De mais staat reeds meer dan twee kontjes hoog, het hooi/ stro is al afgedaan, opgerold en sommige reeds weg van het veld.  Hier in de omgeving, staan er ook zeer veel zonnebloemvelden. Bibi, ik probeer nog foto's te maken !
Aangekomen in het hotel, werden we naar onze kamer gebracht . Wel kregen we eerst een welverdiende pint.
Onze kamer draagt sleutel 3. Op de deur staat 203 en we slapen op het eerste verdiep. Je moet maar de Italiaanse logica kunnen volgen .
We hebben tamelijk ruim bed , zelfs nog een éénslaper erbij, kleine kleerkast , klein terras waar er tafeltje en twee stoeltjes op staan en Kleine badkamer !
In het hotel is het restaurant gesloten op zon- en maandag , we konden dan ook in plaatselijke pizzeria gaan eten, zo een 70 meter verder.
Voor het slapengaan, moesten we toch nog effen de plaatselijke drank proeven.
Een witte en bruine ( op vat gerijpt) grappa gedronken.
Daarom is de blog er ook niet meer gisterenavond op gekomen 😇😇😇

1 opmerking:

  1. Via toeristische route omgereden... daarvoor zijn jullie nu toerist hé.
    Die Italiaanse logica is dezelfde als in USA en helemaal niet moeilijk. Verdieping 0 is bij ons het gelijkvloers. Bij hen bestaat verdieping 0 niet, want "0 = niets" en hoe kan er nu een kamer, of wat anders, zijn op "niets" Gelijkvloers is dus 1 en wat wij eerste verdiep noemen is bij hen dan al de tweede enz. Logisch toch?

    BeantwoordenVerwijderen