maandag 19 juni 2017

Urbino - Marche

Een  rustig stadje. Bij aankomst eerst museum bezocht want het zou sluiten om 14 uur.
Met vooral religieuze stukken, naast archeologische vondsten  en wandtapijten. Ook grote ondergrondse kelders hebben we bezocht. Totaal bezoek ongeveer anderhalf uur. Ingang 6,5 €
De obelisk kon je normaal niet missen. Deden wij wel ! Dan na het eten terug opgezocht.
De dom / cathedraal was tijdelijk gesloten .
We parkeerden ondergronds en konden mits betaling van 0,5€ met de lift naar bovengedeelte van de stad. We dachten dat we boven zouden zijn , maar moesten nog steile straatjes naar boven. Niet zuiver trappen, maar een helling met nu en dan een dwarssteen als trap( steuntje). Maar zoals altijd, we zijn er geraakt !
Na kriskras door de straatjes te hebben gelopen en een frisse pint te hebben gedronken  , waarbij we  popcorn kregen , trokken terug naar het hotel.
Met baantjes, die Lucie had gevonden. Hellingen van 15 tot 20%. Chapeau voor de chauffeur.
We hebben nog Montalfoglio ( waar we gisterenavond gegeten hebben)bezocht om te zien hoe het in klaarlichte dag er uit ziet. Denk dat er geen 15 mensen wonen. Maar diegenen die we tegen kwamen zeer vriendelijk ! Maar weeral kleine, zeer kleine baantjes. Ik zou niet graag achter het stuur hebben gezeten.
Op maandagavond is het restaurant in het hotel ook gesloten. Dan maar een honderd meter verder gaan eten in een pizzeria. Maar geen pizza gegeten.
Na wat rust en bijpraten, tijd om te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten