woensdag 14 juni 2017

Grotte di Frasassi

Dinsdag 14/6. Op tijd opgestaan want we wilden op tijd bij de grotten zijn voor de rondleiding van 11 u. Een kleine 40 km  , klein uurtje rijden.
Maar daar ging onze goede bedoeling. 
In onze kamer 203, konden we niet met gemak op het gemak zitten. Zeer kleine ruimte als badkamer. Hubert vroeg de bediende die we op de gang tegenkwamen of dat wel onze superior kamer is ! Na veel palaber mochten we naar andere kamer kijken. Zijn naast de deur verhuisd 202. Bed groter , dubbel kastruimte,Wc plaats. Maar nog altijd zeer kleine douche ruimte! En slechte internetverbinding.  Maar efficiënte airco ! Is wel nuttig hier .
Ons ontbijt is een ontbijtbuffet. We moeten wel zelf ons brood snijden of de toaster gebruiken. Er staan zelfs taarten op de ontbijttafel! Zou hier in Italië normaal zijn .
Dan maar wat later vertrekken. 
Aangekomen op de gratis parking van de grotten, volgden we klein rijtje om ticket te kopen. Om 12 u konden we enkel de Italiaanse gids volgen. Anders was het nog enkele uurtjes wachten voor Engelse gids.We konden ook met shuttle bus gratis naar de ingang van de grotten!
We deden tijdens de rondleiding van anderhalf uur, zo een 500 trappen, 2784 stapjes en luisterden mooi en braaf naar de Italiaanse gids !
Het was wat vroeg om terug naar het hotel te rijden. Dan maar Pergola bezoeken. Pittoresk stadje, waar de nollanders tegen kwamen, sorry Nederlanders zonder sleurhut. Gezellig gepraat.
Terug naar hotel, om 20 uur avondeten. Naast ons kwamen ook Belgen zitten, Wale k.......ze zijn van Thuin.
Tot de volgende L-H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten