donderdag 10 augustus 2017

Zuidwaarts

Lekker ontbijt met zelfs Boule de berlins ( enkel weinig beetje confituur)!
Langs plaatselijke dorpen , mij te moeilijk om  te schrijven, trokken we naar Banská Bystrica
Langs de baan zag ik metalen dakconstructies . Ttz, metalen platen in plaats van dakpannen . De ene al meer geroest dan de andere.
Ik heb er ook een " stoffen " winkel gevonden. Kreatex . Potomac ulicq 662/23 -97401 Banska Bystrica . Ikke gelukkig. Furreltjes van Slovakije mee !
Nadien nog oorlogmuseum bezocht.  ? Mooi ? Kan een beeltenis van een oorlog niet zijn. Maar mooi getoond en geprobeerd in film te brengen. Als + 60 jarigen , moesten we slechts 1€ p. p. Betalen.
Nadien als ? beloning een ijsje gaan eten. Voor twee bollen , slechts, 1,2€ .
Toen trokken we naar piepklein Bokrijk. Obcianski Vlkolinec. Ingang 2 € voor + 60 jarigen !
Was er zeer mooi, wel wat sterk te klimmen !
Vergeten te melden , tijdens de middag zijn we in de hoofdstraat gaan eten. Wij dachten aan een soepje en keuze uit drie hofdschotels.. Kwam de garçon ons zeggen van , misschien goedkoper als jullie een lunchmenu eten ! We konden niet van soep kiezen, maar de rest was wat  we wilden.  We waren gediend voor 11€ voor twee personen , met drank
Ook kwam er tijdens onze lunch pauze een donderconcert voorbij. 10 druppels en toen was de zon er terug. Hubert was naar de auto terug gegaan om zijn paraplu te halen voor het geval.....
Hihi zijn paraplu ligt in Lombardsijde en de mijne in Sojka !
Totaal niets nodig gehad. Wat wel noodzalijk was, was de diesel voor de tutuut. Effen bijtanken en we konden terug verder !
In Sojka dronken we " op het ongeluk van verplicht kamer te verlaten" met drie personen, twee flessen : "Sojka Frizzante" . Nadien hadden we elk nog twee Duvels tegoed. Ja Gerdi moet er iets voor over hebben!
Nu echt tijd voor mij om te slapen. Morgen wordt mijn blog op fouten nagelezen. Nu is tweede helft in dromenland !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten