zaterdag 12 augustus 2017

Zaterdag 12/8/2017. Ochtendstond heeft ........

Om 7 uur opgestaan om te plassen. Kreeg ik van Hubert te horen dat er uurtje vroeger geen water in de badkamer was ! Ik kwam in de badkamer en die stond voor 1/4 onder water ! En nu ? .
De receptie gebeld. Binnen twee minuten waren ze hier met emmer en dweil. Toen ik op de gang keek, stond het daar ook vol water ! Nu zijn ze bezig met man en macht het tapijt in de gang te ontdoen van water ! Drie bezig met water op te scheppen. Ene die in badkamer aan kraantjes draait en twee of drie die weg en weer lopen. Tot zelfs in de dakgoot.
Afwachten wat het resultaat verder zal zijn. We kunnen / mogen nog niet douchen.
Hoe zou het onderliggend verdiep zijn ? Straks eens gaan kijken.......
Nu 7.50 u zijn ze het nog resterend water aan het opzuigen met een stofzuiger!
Die mensen hebben waarschijnlijk ook hun zaterdag anders voorgesteld !

Om 10.00 u was het reeds 29 graden.
We zijn vertrokken naar Spisska Kapitvla, een ommuurd dorp . Daar is het een kerkelijke leefgemeenschap,waar alleen geestelijken wonen. In de kathedraal Sint Maartin zijn de hoge houten altaren typerend. Ingang was 2€ p.p.
Vandaar reden we naar Levoca . Daar is er een prachtige Baseliek  St. Jakuba. Maar je mag er binnen niet fotograferen. Ingang 3€ p.p.
Er is ook nog de beruchte Maagdenkooi te zien. Ben er toch nog in geraakt! Zonder verder kommentaar. Foto is te zien op Facebook.
Dan langs rustige en mooie autostrade terug naar Sojka.
Om 17.45 u regende het in Sojka. Dus tijd om apero te gaan drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten