vrijdag 18 augustus 2017

Bratislava.

Op donderdag vertrokken naar Bratislava.
Voor mij een slechte start van de dag. Na het vullen van één valies, kwam de inhoud van mijn avondeten terug! ( Neen, gelukkig niet in valies !)
Reden ? Vermoeid ? Zonneslag ( de dag ervoor geen pet aan !)...
Dus niet ontbeten en zo in de auto voor een slechts 200 km naar Bratislava. Na een 40 tal km mocht Hubert stoppen. Heb daar nog wat achter gelaten. Dan maar terug in de auto en er geslapen tot bijna in Bratislava.
Na het inchecken nog wat gerust en dan zeer , zeer korte wandeling gedaan. Het was nog niet mogelijk om te eten. Het bleef dus bij een colaatje en niets anders. Hubert wist nog een cafe waar ze Duvel verkochten. Dus dronk hij Duveltje. Bij het vragen van tweede Duvel, was het pech, uitverkocht !
Zo was het reeds in Sojka en nu ook in Bratislava. Zouden er voorgangers geweest zijn die ook graag Duvel dronken ? 
' s Avonds Hubert naar buiten gestuurd zodat hij wel zou eten. Intussen ik verder slapen. 
Dan nog wat samen proberen TV te kijken, nadat manneke van de receptie wat aan tv geprutst had. Vele posten, maar bijna allemaal onverstaanbaar.
Vrijdag, fit opgestaan en klein ontbijt genomen. Klaar om te stappen met pet !
Vanmorgen opgestaan en na lekker ontbijt, onze dag verder gezet met bezoek aan de burcht. Dit vergde wel wat klauterwerk. Maar boven hadden we een mooi, zeer mooi uitzicht op Bratisalva ! Nadien verder gewandeld naar een spik splinter nieuwe winkelcentra, Eurova, langs de Blauwe (?) Donau. Waar we onze watervoorraad hebben aangevuld.
Nadien kris kras het historische. centrum verkend, met de nodige H2O  rustpauzes te hebben ingevoegd !
Een gezellige stad , met zeer veel terrassen en veel minder druk dan Boedapest .
Bij terugkomst in de kamer, stellen we tot onze verbazing vast dat er vier borden met eten , onder stapelklokkken, op onze kamer stonden.
Dit hadden we echter , zeker niet, besteld. En na enkele telefoontjes naar de receptie , kwamen ze het eten terug ophalen. Ik was niet blij en liet merken. Wegens de geuroverlast, kregen we toch een fles van het huis aangeboden.
Nadien toch nog effen buiten voor ons avondmaal.
Zeer veel restaurants, heeft mij beter gesmaakt dan Hubert.
Nadien de rest van ons flesje wijn gezellig samen  uitdrinken !
Op naar volgende stopplaats !
Oeps, nog iets vergeten te melden , zelfs wespen lusten geen Heiniken.
Hebben dit ondervonden toen we bij een tussenstop een biertje vroegen en zonder ons  ervan in kennis te stellen , sopje Hollands Heinken kregen !Geen opmerkingen:

Een reactie posten