vrijdag 11 augustus 2017

Buiten Sojka 11 augustus 2017.

Door omstandigheden, konden we niet in onze kamer in Sojka blijven. Overboeking van Gerdi ! Hij dacht het te kunnen oplossen,  maar maandagmiddag hadden we mail voor dit ongemak. Nu slapen we nu een 180 km verder, in  Kosice.
Onderweg naar Kosice bezochten we een speciaal houten kerkje in Sväty Kriz. Daar mochten er geen foto's genomen worden binnenin ( hmmmmm). Dit kerkje is verplaatst geweest voor het aanleggen van een stuwmeer.
Nadien, besloten we een tweede openlucht museum te bezoeken. Gelegen in Prybilina .Zeker geen klimwerk zoals gisteren. Wel veel keitjes op de baan !
Er was ook een treinmuseumtje te bezichtigen , helemaal op het eind van het openluchtmuseum.
De temperatuur was intussen nog aan het stijgen 30-35 graden.
Ik had een licht katoenen broek aan. Bij het treinmuseum kon je in de locomotief een foto nemen , bij het uitstappen scheurde mijn broek ! Door de wrijving lag mijn binnenkant van mijn bil kapot ! In de auto gewisseld van broek . Moet kunnen . Er was gelukkig niemand ( zichtbaar) op de parking.
By the way, het treinmuseum was de extra km niet waard !
Nadien doorgereden tot het hotel Golden Royal. Nadeel, we slapen op tweede etage, 54 trappen, geen lift. Naam van de kamer is Yellow. Mooi, ruim, zeeeer net. Te weinig kapstokken om broeken te hangen. Wel een flesje gratis water op de kamer. We konden een spa kuur doen, maar we verkozen om de stad te verkennen. Enkele pintjes gedronken en na 20 u iets gezocht om te eten. Het zijn ribben geworden. Heeft gesmaakt.
Morgen, zaterdag terug naar Sojka, maar we bezoeken nog iets op terugweg!
Wordt vervolgd. Nu oogjes toe en snaveltjes dicht ! Is al voor één iemand gelukt ! De mijne vallen ook dicht. Slaapwel.😘🛏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten