zaterdag 26 november 2016

Black friday

Hola,
Goedendag,
Vandaag zijn we richting Alicante getrokken. Eerst een fikse , fikse klim naar het station van Benidorm. Zo een 3km. Hoogtemeters !!!
Met tram/ trein -smalspoor, voor 43km heen en 43km terug, kostprijs 6,4€ . Ze kunnen er nog iets van leren in België . Proper, airco, wel voor sommigen, wat te harde zeteltjes, maar gezellig ritje van ongeveer 1.25 u. Langs de baan, mooie huizen gezien, maar ook, armzielige dorpjes. Men kan zich afvragen of het daar nog bewoond is ?! Ook boomgaarden met citrusvruchten. Waren het nu sinaasappelen of mandarijnen of clementines, ik weet het niet juist , ik gok op de twee laatste. Jammer dat ook hier er zoveel vruchten reeds op de grond lagen te rotten .
Aangekomen in Alicante , zijn we langs de Ramblas, met veel mooie palmbomen en kleine shops, naar de jachthaven gestapt. Hmmm, mooie bootjes, zelfs dubbel en driedubbeldekkers, maar niet voor mijne geldbeurs. Zou toch ooit eens een kort zeetochtje willen meevaren!
Er lag ook een grote piratenboot, was het enkel zomaar ,of restaurant , geen idee, wel mooi.
We stapten dan maar verder richting, Castillo De Santa Bárbara. Ik mocht 2,7€ betalen om met de lift naar boven te gaan. Mijn medereiziger, mocht gratis 👍, ja de leeftijd dient soms voor iets !
Een prachtig zicht over Alicante , eigenlijk moeilijk om de gevoelens van wat ik toen zag, neer te schrijven . Diepe gedachten. Mannekes in verroest ijzer, kanonnen , betere en minder betere paden, maar vooral het uitzicht is adem benemend.  25 punten kon je bezichtigen in het kasteel. Ceramische potten, geschiedenis, nog andere musea......gelukkig kon je er ook iets drinken. Goed om nadien, na wat zoekwerk, de weg naar beneden te vinden en  aan te vatten. Sterke helling, 10%, meer dan 100 trappen naar beneden, stukje baan, stuk kiezelweg. Een beetje van alles iets.

Beneden gekomen, was het eigenlijk tijd om iets te zoeken om te eten. Ja, er zijn zovele restaurants,
dat een mens soms moeilijk kan kiezen . We kwamen terecht bij een Pizzeria Sale &Pepe. We aten er.Linguine alle Vongole. Ttz. hartschelpen met pasta. Het eten was zeeéer pittig, zeker als er iemand een rood pepertje tussen zijn schelpjes had 😅. Oharme dat dutsje!
Het stadhuis ook gezocht en gevonden. Er waren wel enkele netten op sommige plaatsen vastgemaakt. Waarschijnlijk tegen steenafval.
Rustig terug, langs de zeedijk en de ramblas naar het trein station gestapt, om terug naar Benidorm te trekken.
Aangekomen , moesten we nu natuurlijk de stijle helling omgekeerd nemen, ging wat vlotter. We trokken naar een Belgisch café, bij Mario. Er een duveltje gedronken en nadien via oud Benidorm terug naar het hotel. Het was reeds donker ( 18u), maar nog altijd een gezellige drukte in de straatjes.
Na wat opgefrist te zijn, apero gedronken en nadien rustig het gala diner nuttigen in het hotel.
Op het menu stond : ik schrijf het dus letterlijk over hé!
- schotel van vis zwaard,
- Suprême gevogeltecrème met truffelolie en schilfertjes serranoham
- gegrilde tarbot met crème van wortel
- kalfsmedaillon met eekhoorntjesbroodsaus
- feest taart
Wat er niet opstond, was een glas cava! Kregen we er ook nog bij.
Het eten was voortreffelijk, al betwijfelen we sterk dat het tarbot was, leek meer op rog.
De bediening, ja , we zijn in vakantie, maar op een bepaald ogenblik kregen we het hapje, (zwaardvis), de soep en dan moesten we nog vragen om onze cava te krijgen. Want intussen hadden ze onze fles witte wijn reeds gebracht (11,9€).
Niet klagen Linda , er zijn ergere dingen dan dat!
Na zo smakelijk gegeten te hebben ( te veel voor mij), was een degustief aan de orde. Een cointreau voor mij en een cognac voor medereiziger. Ze hebben geen calvados.
Hmm, was lange dag vandaag. Nog wat op bed napraten enzo....dan tijd, om oogje toe en snaveltjes dicht te doen . Tot morgen. O ja, het was vandaag best gezellig warm, zo een 18 tot 21 graden.

1 opmerking: