zaterdag 22 oktober 2016

Zaterdag, Noirmoutier-en-L'île

Vandaag, weeral er op uit gestapt. Mijn chauffeur, bracht ons eerst naar Noirmoutier-en-L'île,
Deze morgen vertrokken met lichte mist. Eerst elk de helft van de auto, vochtvrij maken ! Daarna  konden we weeral vertrekken. 
Normaal, kun je daar naar  toe via een brug of via de zee - de Atlantische oceaan . 
We probeerden, via de zee, wisten niet hoe de hoog/ laag water standen waren! 
Aan de waterkant gekomen, was het onmogelijk door te rijden. Dus terug en via de brug naar het eiland. Jullie verstaan er waarschijnlijk geen bal van mijn brabbels ! 
Wel : bij hoog water, moet je via de brug naar het eiland, bij laagwaterstand, kun je " door de zee " rijden. Het water is dan zodanig weggetrokken, dat je op een baantje kunt rijden, en links en/ of rechts , weinig of geen water/ zee hebt. Verstaan jullie me nu beter? Ik zat met mijn mond vol tanden ( ?), had dit bijna niet geloofd, toen stapvriend dit vertelde. Het is in elk haventje, zelfs zo, dat bij eb, de bootjes op het droge liggen. 
Ongelooflijk wat het verschil van hoog en laag waterstand teweeg brengt! Geen idee hoeveel meter. Opzoeken waard. Wie doet het ? 
Aangekomen in het stadje, wat rondgestapt, winkeltjes bekeken ! Geen inkopen gedaan. Ook een ferme trot via dijk , in zeegat gestapt. Aan de ene zijde zagen we zoutwinning gebieden, aan de andere zijde, zag je het water wegtrekken de bootjes op het droge komen. 
Ons middagmaal bestond uit : een brochette van rundvlees 180gr met friet en huisgemaakte sausje, de andere maaltijd was : tripes à la mode de Caen( volgens kenner : zeer lekker als je er amateur van bent !). Samen dronken we elk een frisse Perrier.
Nadien trokken we naar, La Harbaudière, een vissersdorpje. Rustig, maar jammer voor de verplaatsing, weinig te zien. Hihi, wel mijn huisnummer gekocht. Nu nog slachtoffer vinden om het op te hangen. Zou met siliconen moeten lukken, schijnt het. 
Vandaar, naar Pornic. Een levendig dorp! Goed gevonden door mijn stapvriend !
Mooi sfeervol dorpje! Hebben Duvel of beter biertje gezocht en niet gevonden. Het is bij een La Goudale gebleven. Lekker biertje van 8°.
Nog een anekdote  : in bijna elk dorpje , staat één kermismolen !
Nadien terug naar het hotel getrokken, na eerst nog getankt te hebben ! 
Ja, nodig, want morgen ........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten