dinsdag 18 oktober 2016

Waar zijn we vandaag ,18/10/2016, geweest ?

Na het ontbijtbuffet, effen nakijken waarom het deze nacht zo warm was op de kamer ? Niet gevonden. Deze avond aan het onthaal, het probleem gemeld, zouden er voor kijken. Is nu wat minder warm in de kamer!
Rond 10 u vertrokken naar, Plage St-Marc, op bezoek bij Mr Hulot. Ik probeer later wat meer daarover te vertellen. Nadien effen doorgereden naar Pornichet, mooie overdekte markt gezien. Verse vis !!! Vlees en groenten. Het dorpje , te voet, wat doorkruist.
Met auto verder naar La Baule. Onderweg , vlaagje regen. In La Baule,  waar we na veel zoeken , een restaurantje hebben vonden, waar we mossel/ friet voor 14€ gegeten hebben. Hier zijn de mosselen, klein, heel klein ! Maar toch ook lekker. Lu, als je dit leest, ik begin die kleine koffie's ook lekker te vinden! Ook langs het strand gewandeld. We zagen daar, massa mensen, op het strand, met kleine haakjes, graven. Nadien kwamen we te weten, dat het vandaag extra laag water was en dat ze uitzonderlijk op " hartschelpen" graafden. Eigenlijk mogen ze maar 1 kg per persoon, meenemen naar huis. Hmmmm, sommigen kenden dat gewicht niet hoor !
Onderweg naar Le Croisic, zoutwinning gebieden gezien. -Marais salants.
Moet / kan daar nog veel van opzoeken ! O.a. Ivm Le paludier.
In La Croisic, zagen veel bootjes, op het droge liggen. Neen , niet in droogdok. Gewoon op het zand staan. Na ongeveer uurtje daar te hebben gewandeld, zagen we de bootjes , bijna allemaal, reeds terug in het water liggen ! Ongelooflijk. Ooit eens gezien op tv, nu in het echt !
In La Croisic, veel restaurantjes !
Vandaar ,reden we naar Guèrande. We wandelden, binnen het  omwalde stadsgedeelte. Veel winkeltjes met " Fleur de sel" - streekgebonden.
We hadden dorst, en stapten ergens binnen. Toen we 10 tal minuten later buiten keken, zagen we dat het geregend had. Wij weeral geluk gehad !
Dan rustig aan terug, richting hotel. Na korte opfrissing, wat gaan drinken , rechtover het hotel. Kwestie van omgeving te verkennen ? !
Ons avondeten, bestond vandaag uit  : voorgerecht, buffet . Gerecht varkenssneetjes met mosterdsaus
en puree voor mij. Dessert, Bibi, ja ! Crème Brulee !
Nadien om 20.45 u samen  TV kijken op de kamer !
Morgen , is een nieuwe dag !
Mensen als er tik fouten zijn, sorry, ik ben met vakantie 😇

3 opmerkingen:

  1. En morgen schrijf je over chocomousse zeker :-) !!
    Als't maar smaakt en vooral plezant is. Geniet maar van je vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bibi, nog geen chocomoussen gevonden. Wordt vervolgd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet zoeken, ik maak toch de lekkerste en maandagnamiddag mogen er velen van proeven

    BeantwoordenVerwijderen