vrijdag 21 oktober 2016

Vrijdag 21/10/16.

Ja, vandaag was de uitstap naar Nantes!
Onderweg, weeral ,.....een rotonde, een drempel, een rotonde, werken, rotonde, drempels.....
De gps , heeft zeker grote dorst als we ergens aankomen ! Ongelooflijk, hoeveel rotondes er hier zijn. Soms, kan de gps, het niet aan, twee rotondes na elkaar. Ja, dat is dan een blokje rond rijden!  Gelukkig een toffe, goede chauffeur !
In Nantes , de auto in ondergrondse parking gezet. Weeral zeer goed gelegen, gezocht door...mijn stapvriend/chauffeur !
Waar zijn we tevoet overal geweest : Château des ducs de Bretagne, Cathédrale ST-Pierre, Place de Bouffay, Passage Pommeraye ( mooi, prachtig onderhouden - soort glazen straat met twee verdiepingen), dan ergens een brug overgestoken, over La Loire, naar Île-de-Nantes, daar hadden we Palais de Justice , machines de L'Ile. Daar stond een mastodont van een olifant! Meer dan vijf meter hoog. Geschat tien meter! Toen die aankwam, vond de machine( man bediend), het plezant om door de slurf, de mensen te benevelen , met water. Toen hadden we het effen gehad. De warmte, toch zo een 17-18 graden en de nodige stapjes ( pedometer niet aangezet), het slenteren, weg zoeken....we zijn meer gewoon om door te stappen, ergens wel minder lastig ! Dus, op adem komen op een steenblok.
We zijn in de voormiddag naar het info kantoor geweest om een stadsplan te bekomen.  We konden een groene weg volgen. Dus op straat, voetpad , zebrapad enzo, stond er een groene streep geschilderd! Goed, zolang, tot we op een gegeven ogenblik, de groene streep zagen terugkeren van waar ze kwam!? Hebben dan op ons eigen houtje, via de goede oriëntatie van stapvriend, en het kleine plannetje, onze eigen weg teruggedaan.
Tijdens de middag in een gezellige brasserie gegeten. Stapvriend kon er een geliefde maaltijd eten , ingewanden- andouillette  , brrrrrrr, niet voor mij. Bij mij werd het fish and chips daurade, beiden met een flesje perrier. Met de frietjes in een papieren zakje . Aan het plafond waren er loodgieterbuizen, waar de lampen uit kwamen. Allerlei materialen, die herbruikt werden! Echt tof. : Lus'in, rue de la paix 8.
Jammer dat ik er foto's kan bijplaatsen! Bij thuiskomst, probeer ik via Facebook, een korte inhoud te plaatsen.
Morgen, .....dat lezen jullie dan wel later!


1 opmerking:

  1. Whoeaa... 'k heb nog meegemaakt dat er in Frankrijk een "rondje van de zaak" gereden werd op rotonde :-)

    BeantwoordenVerwijderen