woensdag 3 mei 2017

Càdiz

Vanmorgen iets vroeger als naar gewoonte naar La Bacateria , wees ontbijten .De serveuse wist reeds onze bestelling uit het hoofd. Toch plezant hé !
Na ontbijt vertrokken voor een ritje van ongeveer 150 km. Naar de stad Cádiz.
Wij reden Càdiz binnen via een nieuwe spectaculair aangelegde brug . Zelfs TomTom en de gps van de huurauto kenden de brug nog niet.
Gelukkig konden we de uitgezochte parkeergarage , met weinig probleem te vinden.
Vandaar starten we onze wandeling te voet door Càdiz.
Via het Castillo San Sebastián en Castillo de Santa Catalina en de Botanische tuin kwamen we langs de haven waar er gigantische cruiseschepen aangemeerd lagen !
Het was intussen reeds hoog tijd tijd om de inwendige mens te versterken. We stapten binnen in een taberna voor een tapa en glaasje bier.  Het smaakje ons, maar onze honger was niet gestild.
We vervolgden onze weg richting plein voor het stadhuis , waar er veel terrasjes waren.
We trokken de kleine straatjes in . En na wat zoeken vond mijn liefste schat H een zaakje , waar er "caracoles" te verkrijgen waren ! Besteld en toch een tijdje zoet om alles uit die kleine schelpjes te prutsen. Iemand was gelukkig met mijn hulp om die dingen uit te halen .
Langzamerhand zakten we af naar de autoparking, via de kathedraal. Bezoek zou ons 5 € kosten. We dachten dat ons geld beter zou besteed zijn aan een lekkere ijskreem ! !!!
Dan terugreis aangevat naar ons hotel.
Deze avond uit eten bij El Buen Comer , een aperootje, kleine paella mixto en nadien lekker zakkertje. Opes vergeten, vriendje heeft sardientjes gegeten ,vooraf !
Ik heb er ene van gegeten. Niet mijn smaak !
Dus dat wilt zeggen dat ik vandaag : een caracol, een sardientje en een olijfje heb gegeten ! En nog valt er geen regen uit de lucht !
Na 2 degustiefjes de rekening proberen te betalen. Maar dan krijg je er nog eentje van het huis! Hip Hoy, we gaan slapen !

1 opmerking:

  1. Het ziet ernaar uit dat je een toffe vakantie hebt gehad. Veel gedaan, veel gezien, lekker gegeten en gedronken en in goed gezelschap. Meer heeft een mens niet nodig! xxx

    BeantwoordenVerwijderen