dinsdag 24 oktober 2017

Vervolg 24/10/17.

Deze morgen dachten we veel meer te kunnen bezoeken vandaag.
We zijn gestart met een bezoek aan Château de Haut-Kœningsbourg. Het  kasteel is zeer oud , maar de ruïnes slecht hersteld sedert een honderdtal jaar. Ze hebben van drie kastelen , één gemaakt op een lange bergstrook. Een breedte van 50meter en een lengte van 250 meter. Een man gaf ons een geanimeerde rondleiding  in het Frans.
Nadien reden we richting hotel en bezochten nog Ribeauvillé en Riquewihr. Twee mooie dorpen , typische huizen, veel souvenierswinkels, dus gericht naar het toerisme. Wel gezellig om eens door te kuieren ! In Riquewihr, vonden we een cafeeetje, waar ze .....Duvel verkochten voor 4,5€.
Daar hadden we een parking gevonden waar een raar systeem van handelen was. Je komt de parking op, de slagboom gaat open, je krijgt geen tiket. Bij het verlaten van de parking, moet je naar de parkeermeter en moet je je autoplaatnummer intikken. Dan komt er op het scherm hoeveel je moet betalen en krijg je na betaling een tiket. Bij het verlaten van de parking, gaat de slagboom naar boven , zonder dat je iets met het tiket moet doen. Nog niet meegemaakt !
Toen begon de avond reeds om de deur te piepen, dus bezochten we Kaysersberg niet. We zien wel of we nog tijd vinden.
Nog een plaatselijke winkel E.Leclerc bezocht om wat voorraad in te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten