vrijdag 22 september 2017

We trekken enkele dagen weg!

We zijn terug voor enkele dagen er op uit ! 
Woensdag morgen vertrokken we vanuit Oostende, richting Brodenbach- Duitsland . Een rit van 408 km. Goed verlopen . Nog kunnen picknicken buiten. 
Bij aankomst in hotel Peifer, kregen we te horen dat we 1 nacht in een andere kamer nog moesten slapen. Kamer met zicht op bos in plaats van op de Moesel. 
Dan te voet naar het dorp op verkenning. Wat was er nog, wat is er de laatste jaren anders geworden. 
De weinstube was  nog altijd gesloten op woensdag. Langs de moezel een pintje gedronken en terug naar Peifer getrokken, met een tussenstopje :)
Op donderdag, trokken we naar Koblenz. Op de Josef-Gorresplatz was de parking vol, dus andere parking gezocht ! Hubert had via " reisroutes.de" een wandeltocht gevonden. Aan de samenvloeiing van Moezel en Rijn, Deutsches Eck, hebben we de Rijn overgestoken met kabellift en er Ehrenbreitstein (vestiging) bezocht !  Nadien de wandeling verder gezet in Koblenz. 
Dankzij de Voltaren gel en Ibuprofen, was het tamelijk goed mogelijk om te stappen ! 
Terug gekomen in Brodenbach, het leeggoed van mijn wijnflessen aan de Weinstube gaan afzetten. In het hotel onze nieuwe kamer ( 28) opgezocht en onze valiezen leeggemaakt. Dan was het hoogtijd om een bezoek te brengen aan Weinhaus Bernardy ! Drie verschillende wijntjes geproefd. 

Naar hotel om ons avondeten te nuttigen en dan nog wat proberen te internetten in de receptie ! Nadien tijd om te gaan slapen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten