woensdag 30 november 2016

Valiezendag

Vandaag onze laatste uurtjes in Benidorm ! Ze voorspellen regen, maar het is hier nu (10.20u) blakende zon, licht briesje.
De mooie dagen, zijn weer voorbij. Aan alle mooie dingen komt er een eind. Zal terug raar doen, alleen thuis te zijn !😢
Geen zin om in te pakken, maar het moet. Ze komen ons om 15.30 u ophalen. We zouden moeten vliegen om 19.10 u en aankomen om 21.40 u volgens Google en volgens Tui om 22.00 u.
Bedankt vriend ,voor de mooie, aangename tijd!😊😘👣

dinsdag 29 november 2016

Dinsdag, 29/11/2016

Wat denken we nog te doen vandaag ?!
Deze voormiddag het zeer rustig houden. Boekje lezen, wat quilterigs maken. wat berichten bekijken op iPad en gsm.
Rustig aan naar oud-Benidorm gestapt.
Kijken of ik nu, al dan niet een handtas zal kopen. Heb ik niet gekocht! Wat ik wilde, was met veel franjes! Wilde ik niet!
Nakijken, of ze daar een (speciaal) uurwerkarmbandje kunnen vernieuwen. Niet gevonden.
Gestoomde mosselen eten , bij Lamme Goedzak.
Aangekomen in het hotel, een siësta doen!
In de namiddag nog effen naar De Kleine Duvel geweest. Toen we daar op terras zaten, onder afdak, begon het te gieten, toch nog altijd 14 graden. Om 12 u , voor de regen , was het nog 19 graden.

Anekdote van gisterenmorgen :
In onze badkamer, is er een regendouche kop en zo een smalle sproeier. Gisteren, was ik de laatste om te douchen,  dus, wilde ik nog het badmatje afspoelen en ophangen. Neem ik die smalle sproeier, trek de kraan open, en neemt die sproeier, zijn eigen leven! Uit mijn handen en valt in bad , spuit naar boven. Ja , je kunt het al raden zeker. Linda met haar kleren reeds aan, kreeg halve tweede douche !  Hoe dom kan een mens toch zijn !!!

Deze morgen, zag ik dat poetsvrouw, slechts één grote badhanddoek had gelegd. Lief als ik ben (?), heb ik me afgedroogd met kleine handdoek. Gaat ook, handdoek is enkel wat meer nat!

Zelf, zit ik gedeeltelijk in de lappenmand. Ofwel heb ik een verkoudheid, ofwel is het aircoverkoudheid. Heb intussen afspraak online met huisdokter gemaakt. Mag niet ziek zijn voor mijn schouderoperatie van 7/12! Nu dafalgan s nemen, sinutabs en hopen dat het wat helpt. Heb ook nog strepsils om te nemen. Met mijn cpap slapen, zal onderneming worden, met die lopende neus. Misschien stopt dat  dan , wie weet.

Deze avond, tijdens het voetbal STVV-KVM, kreeg ik Spaanse les! Had ik misschien beter de eerste dag gedaan. Maar , misschien een goede voorbereiding voor een volgende reis ?!
Ja, er zijn reeds bepaalde ideeën , voor april 2017. Eerder kan ik niet wegens ziekteverlof ! !

maandag 28 november 2016

Calpe

Vandaag, maandag, met de bus naar Calpe getrokken !
Als gepensioneerde, slecht 3,8€ . Niet gepensioneerde, 5,8€(dacht ik- heb mijn ticketje moeten afgeven). Gezellig ritje.
Daargekomen , de beruchte rots gaan bekijken, Rots van Ifach.
Wat rondgestapt, nu en dan een spat of meer , in de namiddag.
Lekker gegeten in El Camion. Je kon daar de schotel kiezen die je wilde. Ik koos voor tong, van zo  een 25 cm, vriend iets van 40 cm. Ben niet goed in schattingen, maar denk dat het zoiets was.
Nog wat gestapt en dan naar busstation. Veel rustiger dan in Benidorm. Toch iets gevonden, waar ze een lekker duveltje hadden😇
Aangekomen in busstation ,hoorden we dat we slechts tot busstation in Benidorm meekonden , of we moesten nog 2,3u wachten op een bus, die ons 2,4km dichter zou brengen. Pfff, die 2,4km, konden er nog bij vandaag.
Hebben we , gezellig met ons twee gedaan. Vandaag toch terug een kleine 12 km gestapt.
Morgen effen rustiger denk ik!

zondag 27 november 2016

Zondag , marktdag

Goede morgen ,
Zondag, is marktdag in Benidorm . Maar, ik hoorde toch tamelijk vroeg, de politie met sirene voor het hotel. Ik dacht, ja dat is voor die Engelsen, die nog ergens blijven hangen zijn!
Neen hoor, er was een loopwedstrijd bezig, met politie begeleiding voorop.
Gisteren, hadden we in het park, reeds de kindjes zien lopen ! Weet niet wie er meer afzag. Moeders of kinderen !
De politie is hier niet alleen te zien bij loopwedstrijden, op elk uur van de dag, kun je ze zien, met de auto, met bromfiets en blauwe lichten.
We hebben vandaag, terug zo een 10-12 km gestapt. De markt, is zoals ( Bibi en Lu) kadique ( weet begod niet, ben zeker dat het niet juist geschreven is ). Stappen, slenteren, enzo.
Beiden hebben niets, gekocht. Geen gepaste armbandje gevonden voor uurwerk. Geen geschikt mesje ( dat douane in Oostende afnam) gevonden. Ikke mijn gedacht van handtas niet gezien ! Deed verdomd toch veel aan de Turkse markt denken.
Langs de baan, zie je hier vele (?) lugubere mannetjes, die het spelletje, met drie potjes en bolletje onder één van de potjes spelen ! Brrr, krijg er kippenvel van !
Wat met onze lift!  We logeren op de negende verdieping. Telkens als we stijgen of dalen, dan kraakt en piet de laatste vier verdiepingen! Knijp hem soms.
Hebben deze avond weeral teveel gegeten!
Om 21.45 u naar boven, tussen het gekletter en de flits foto's van buiten. Brrrr, mijn ding niet - zoals velen weten.

Zaterdag, rustdag

Lang geslapen deze morgen. (+\_ 8.30u)Moet ook eens kunnen. Mijn ogen waren open, maar mijn hartje sliep nog !
De gedane km's en hoogteklimmers, gisteren, zijn voelbaar in onze beentjes.
Na het ontbijt, effen met mijn voetjes in de Middellandse Zee ! Moet je toch eens doen, als je hier bent! Een sterke stroming, weinig meter verschil tussen eb en vloed (2m?) De golven zijn best sterk. Ze kunnen je goed meetrekken. Erg diep ben ik niet geweest, had rokje aan, maar toen zag ik ook , dat er vlug rotsen met groen mos in zee lagen. Eigenlijk wel wat gevaarlijk. Zelfs een eindje verder, zag ik dat er precies  een put, toch diepte was. Ben het niet van dichtbij gaan bekijken. Terug uit het water gekomen, voetjes afgedroogd en aan het zwembad, deze tekst nog tikken. Rustig genietend . De ene met zijn humo, de andere met haar iPad !
Intussen 11.04 u geworden. Wat vliegt de tijd hier!
Denk er aan om naar de kamer te gaan, lange broek aan te trekken en nog wat stappen , voor het tijd is voor apero.
Wat gewandeld, in straatjes met ......winkeltjes. Het ene naast het andere. Vele Chineesjes.
We kwamen uit bij De Kleine Duivel.
Het was intussen reeds 13 u, dus dronken we duvel voor apero. Ik kreeg terug een flesje met een Engel en een Duvel🍀! Ik vroeg aan de garçon, om het etiket te proberen af te halen. Geen probleem . Ik kreeg toen 5 etiketten met een engel/ duvel. Wat hebben ze gezegd op radio 2? 1op 1000 zijn zulke etiketten! Amaai, hier precies toch wel meer. De garçon lette wel tekens er op dat ik zo een flesje kreeg. Vriend, had de gewone etiketten !
We hadden reeds vele chineese winkeltjes gezien, dat we besloten om Chinees te gaan eten. Menu Sabores. Een fles rode wijn 4 hapjes, 3 verschillende schoteltjes met lijst, dessert of koffie. Is bij mij een flantje geworden. Dat voor de prijs van.....17€ voor 2 personen.!!
Ons eten moest wat zakken, dus besloten we om naar de andere kant van Benidorm te wandelen. Jammer genoeg, mijn runtastic niet aangelegd. Op bepaald ogenblik gingen we door een park, l'Algüera, met de bedoeling om halverwege uit te stappen en zo naar cafe Lamme Goedzak, hebben we het genoemd, een Gambrinus te gaan drinken. Het park was zeer stijl naar boven ( dat met nog kuitpijn), daar waar we wilden uit het park stappen, konden we niet. Dan maar terug en zoeken naar andere oplossing. Met vriend geen probleem, hij heeft er een zesde zintuig voor. Intussen ongeveer 18 u en nog 20-21 graden.  Een mens heeft een truitje /jas mee, maar dat is er eigenlijk teveel aan.
Dicht bij hotel , bij de Antwerpenaar, een local biertje gedronken en dan richting hotel, om ons klaar te maken voor het avondeten!  Op het menu stond deze keer :
- voorgerecht in buffet vorm
- (*)gemengde paella of gesauteerde wortels á la Vichy met fijngesneden uitjes of pasta met walnotensaus
- forel zalm gevuld met zeevruchten en boter van fijne kruiden of (*)biefstuk van rundsvlees of koude grote garnalen gekookt in zeewater
- dessert buffet
(*) = mijn keuze
Kan niet zeggen dat ik met honger van tafel wegga !!
Nog wat tv kijken, napraten, en in slaap vallen!

zaterdag 26 november 2016

Black friday

Hola,
Goedendag,
Vandaag zijn we richting Alicante getrokken. Eerst een fikse , fikse klim naar het station van Benidorm. Zo een 3km. Hoogtemeters !!!
Met tram/ trein -smalspoor, voor 43km heen en 43km terug, kostprijs 6,4€ . Ze kunnen er nog iets van leren in België . Proper, airco, wel voor sommigen, wat te harde zeteltjes, maar gezellig ritje van ongeveer 1.25 u. Langs de baan, mooie huizen gezien, maar ook, armzielige dorpjes. Men kan zich afvragen of het daar nog bewoond is ?! Ook boomgaarden met citrusvruchten. Waren het nu sinaasappelen of mandarijnen of clementines, ik weet het niet juist , ik gok op de twee laatste. Jammer dat ook hier er zoveel vruchten reeds op de grond lagen te rotten .
Aangekomen in Alicante , zijn we langs de Ramblas, met veel mooie palmbomen en kleine shops, naar de jachthaven gestapt. Hmmm, mooie bootjes, zelfs dubbel en driedubbeldekkers, maar niet voor mijne geldbeurs. Zou toch ooit eens een kort zeetochtje willen meevaren!
Er lag ook een grote piratenboot, was het enkel zomaar ,of restaurant , geen idee, wel mooi.
We stapten dan maar verder richting, Castillo De Santa Bárbara. Ik mocht 2,7€ betalen om met de lift naar boven te gaan. Mijn medereiziger, mocht gratis 👍, ja de leeftijd dient soms voor iets !
Een prachtig zicht over Alicante , eigenlijk moeilijk om de gevoelens van wat ik toen zag, neer te schrijven . Diepe gedachten. Mannekes in verroest ijzer, kanonnen , betere en minder betere paden, maar vooral het uitzicht is adem benemend.  25 punten kon je bezichtigen in het kasteel. Ceramische potten, geschiedenis, nog andere musea......gelukkig kon je er ook iets drinken. Goed om nadien, na wat zoekwerk, de weg naar beneden te vinden en  aan te vatten. Sterke helling, 10%, meer dan 100 trappen naar beneden, stukje baan, stuk kiezelweg. Een beetje van alles iets.

Beneden gekomen, was het eigenlijk tijd om iets te zoeken om te eten. Ja, er zijn zovele restaurants,
dat een mens soms moeilijk kan kiezen . We kwamen terecht bij een Pizzeria Sale &Pepe. We aten er.Linguine alle Vongole. Ttz. hartschelpen met pasta. Het eten was zeeéer pittig, zeker als er iemand een rood pepertje tussen zijn schelpjes had 😅. Oharme dat dutsje!
Het stadhuis ook gezocht en gevonden. Er waren wel enkele netten op sommige plaatsen vastgemaakt. Waarschijnlijk tegen steenafval.
Rustig terug, langs de zeedijk en de ramblas naar het trein station gestapt, om terug naar Benidorm te trekken.
Aangekomen , moesten we nu natuurlijk de stijle helling omgekeerd nemen, ging wat vlotter. We trokken naar een Belgisch café, bij Mario. Er een duveltje gedronken en nadien via oud Benidorm terug naar het hotel. Het was reeds donker ( 18u), maar nog altijd een gezellige drukte in de straatjes.
Na wat opgefrist te zijn, apero gedronken en nadien rustig het gala diner nuttigen in het hotel.
Op het menu stond : ik schrijf het dus letterlijk over hé!
- schotel van vis zwaard,
- Suprême gevogeltecrème met truffelolie en schilfertjes serranoham
- gegrilde tarbot met crème van wortel
- kalfsmedaillon met eekhoorntjesbroodsaus
- feest taart
Wat er niet opstond, was een glas cava! Kregen we er ook nog bij.
Het eten was voortreffelijk, al betwijfelen we sterk dat het tarbot was, leek meer op rog.
De bediening, ja , we zijn in vakantie, maar op een bepaald ogenblik kregen we het hapje, (zwaardvis), de soep en dan moesten we nog vragen om onze cava te krijgen. Want intussen hadden ze onze fles witte wijn reeds gebracht (11,9€).
Niet klagen Linda , er zijn ergere dingen dan dat!
Na zo smakelijk gegeten te hebben ( te veel voor mij), was een degustief aan de orde. Een cointreau voor mij en een cognac voor medereiziger. Ze hebben geen calvados.
Hmm, was lange dag vandaag. Nog wat op bed napraten enzo....dan tijd, om oogje toe en snaveltjes dicht te doen . Tot morgen. O ja, het was vandaag best gezellig warm, zo een 18 tot 21 graden.

vrijdag 25 november 2016

Donderdag 24/11/16.

Goede dag allemaal,
Ik heb goed geslapen, maar veel te warm, bovenop lakens en deken geslapen!
Rijkelijk ontbijtbuffet.
Na het ontbijt, wat aan het zwembad gezeten, dan ongeveer 14 graden, maar uit de wind en in de zon, heeeeerlijk! Voetjes op een stoeltje voor me , blog beginnen maken, lezen, bespreken wat we verder zullen doen .....
Voormiddag gestapt richting, Playa Poniente.
Rustig wandelen, tussen de Benidorm Bastards, zelfs, tandem Bastards.
Oud Benidorm bezocht, met vele winkeltjes, marktplaatsje met vele winkeltjes, zijstraatjes, met vele winkeltjes, en winkeltjes en winkeltjes...Een Spaans café opgezocht, met de serveusen die stemmen als klokken hebben ! Een plaatselijk pintje, Gambrinus , gedronken . Het gezellig cafeetje was van 1904. Nog wat rondgestapt en wat winkeltjes gezien !
Een dagschotel gaan eten in Freiduria las Gaviotas, menu + fles wijn. 20€ voor twee personen. Een vissoep, een gebakken zalmmoot met frisse groetjes, dan keuze tussen ijskreem, meloen en nog iets en dan nog een koffie! Dat alles voor 10€ de man! Wijn inbegrepen ! Ja, vriend weet zijn adressen goed te vinden. Misschien woensdag als dagschotel, nog een paëlla gaan eten ?
Intussen was het 18 graden geworden. Aangename zon !
Dan toe aan middag siësta 😊
Na de siësta naar de linker zijde van de promenade gestapt. Richting Playa Levante.  Meer Engels getint. Maar wel een duvel gevonden op de promenade en verder een cafeetje, waar garçon zelfs Nederlands kon. Café genaamd :De Kleine Duvel - Le Petit Diable. Daar had ik een flesje met een engeltje en een bengeltje, sorry, duveltje!
Op terugweg naar hotel, wat kwamen we daar tegen ? Winkeltjes, winkeltjes, winkeltjes, Nancy Demeulenaer, je kan het bijna vergelijken met de winkeltjes in Singapore !
Na ons wat te verfrissen, een apero weest drinken - Pernod (3,9€) en martini Bianco (3,2€).
Het avondeten, bestond uit voorgerecht buffet, hoofdschotel nam ik nasi goreng ( totaal anders dan bij ons natuurlijk) en Salmon and prawn skewer( zalmbrochetje. Nadien nog dessert buffet. Met een flesje rode wijn bij alles.
Tijd om te rusten, maar eerst samen naar het voetbal gekeken Genk.....
Tot de volgende.

donderdag 24 november 2016

Opnieuw weg op 23/11/2016.

Hallo iedereen,
We zijn gisteren, om 9.20 u uit Oostende vertrokken met het vliegtuig , naar Benidorm.
De vlucht is goed verlopen. Bij het opstijgen en landen, waren er wel werken aan de baan.( in de lucht bedoel ik) Maar niets erg!
In de luchthaven van Alicante aangekomen, wees een vriendelijke Nederlandse ( lees Hollandse) dame, waar we naar toe moesten, om de bus te nemen die ons naar het hotel zou brengen.
Ons hotel: Cimbel, ligt aan de zee! Prachtig uitgekozen door vriend! Vanuit onze kamer, hebben we prachtig uitzicht! De Middellandse  zee , ziet er natuurlijk uit als alle andere zeeën, maar blauwer vind ik.
Het was rond 14 u, toen we op onze kamer kwamen. Niet uitgepakt, maar terug naar buiten om iets te gaan eten. We dachten aan iets klein, want 's avonds zouden we in het hotel eten!   We zijn naar El Capricho gaan eten. Churrasco mixte, met flesje rode wijn. Man, man, man ! Klein gerecht dachten we! Ik probeer het te beschrijven, want foto's plaatsen, lukt me nog steeds niet! Een schotel met Spaanse friet, erop 4 worstjes , in schijfjes die nog aan elkaar hangen( dikke mergueze) , 4 dubbele lamskoteletten, 4 buikspek( denk ik) repen. Versta je wat ik bedoel met, dacht aan iets klein! Er is toch 1/2 stuk buikspek over gebleven.
Was dus wel zeer lekker. Het was ook van rond zes uur s morgens geleden dat we gegeten hadden.
Op terugweg naar hotel, cafeetje binnen gestapt om .......duveltje te drinken (3,5€), kregen er elk, schijfje brood met visje en potje groene olijven(met pit). Ook in het restaurant, kregen we hapjes voor we zelfs besteld hadden, salami en nog twee dingen.
In plaatselijk winkeltje , wat water gekocht, 2 flessen van 1,5l en 0,5l, kostprijs, 2,5€!
Terug in slaapkamer, uitgepakt, Kleine verkenning gedaan en een apero gedronken. Avondeten is vanaf 19.30 u. Het was buffet. Anders dan dat vriend verwacht had, vermits het vorig jaar nog bediening aan tafel was. Hier kun je fles wijn bestellen, je kamernummer op etiket laten zetten en de volgende dag zou je die fles moeten terug krijgen. Zullen we ondervinden!
De bedden! Bibi, herinner je Birmingham? Hier idem dito !! Dus bedden die precies op wieltjes staan. Zo gemakkelijk verschuifbaar ! Niet evident!
Tot later 😉😎