vrijdag 25 september 2015

Over de helft van mijn Daer Jane

Een tijdje geleden, 18/9/2014 , had ik juist het 8 ste blokje in kruisjessteek afgewerkt. 
Nu heb ik 8 rijen en een boord gedaan ! T.t.z.135 blokken af. 
Nog 65 blokken te doen.
Kan dan beginnen nadenken om hem in Patchwork stof te maken.
Hieronder twee voorbeelden van afgewerkte Daer Jane's . ( niet van mij ! )




zondag 6 september 2015

Laatste van Barcelona

Deze reis is voor herhaling vatbaar !
Heb nog de Zoo van Barcalona bezocht. Steeds met vernieuwing bezig . Door het warme weer, waren de diertjes enorm rustig!
Eventjes mijn hoofd binnengestoven in Hard Rock Cafe op Place Catalunya, mooi, maar voor mij, te harde muziek.
Ipv de ramblas nog eens te doen, ben ik in een evenwijdige straat ingelopen. Even gezellig en minder druk. Maar ook met veel politie in t straat!
Dan op een pleintje, wat rustig gezeten , pintje gedronken, mensen bekeken en met volle teugen genoten van het weer en de omgeving!
Afdingen kan hier ook nog! Zo heb ik voor zo'n typisch waaiertje, de helft van de prijs kunnen oen! Zal het nog leren !!
Naar de cathedraal geweest, teveel volk, lange wachtrij!
S avonds in hotel Ibis iets gegeten. Chicken with chips! Op Facebook kun je reeds de foto ervan zien. Hilarisch ! Zat er inwendig te gieren van t lachen.
Nu nog valies pakken en denken aan terugtocht.

zaterdag 5 september 2015

de volgende dag

Johan, de bladeren van de platanen, beginnen hier reeds goed te vallen. En tis nog geen soepfestival.
Ja das iets voor ingewijden.😉

Wat heb ik die dag gedaan.

Afspraak om 10 u aan Sagrada Famila, met gids de kerk ( nog altijd in aanbouw) bezocht. Zijn geld waard!
Aangezien ik te voet  naar daar gegaan ben, ben ik verder met de metro gereden naar Park Guël.
Ben niet binnenin geweest ( voetjes doodmoe) , was ook een helse tocht om daar te geraken. Ligt bovenaan bergtop. Mooie uitzichten op Barcelona , dat zeker.
Na terug, naar beneden gestapt te zijn, metro naar placa Espagne. Daar is oa de oude stierenvechters arena. Je kunt er met lift naar boven.
Dan eens een stadsbus proberen om naar hotel te gaan.
Gelukt, maar je raad het nooit, het is beginnen regenen. Intussen 15 u en nog niet gegeten . Dus in metrostation Gloriés, een soort uitsmijter gegeten en een typisch Spaans dessert ( hebben ze me toch wijsgemaakt).
Richting hotel, regende het nog altijd. Gelukkig, heb ik overal mijn paraplu meegesleurd.
Dan maar enkele uurtjes voetjes op bed en effen uitrusten.
'S avonds een italiaantje bezocht en er een pizza gegeten en wit wijntje gedronken.
Een weeral, vermoeiende, maar interessante dag. Leerrijk.
Tot de volgende, saluté.
Ps : niet naar typfouten kijken hoor, zet later alles wel recht.

donderdag 3 september 2015

Een dagje later dan vorige blog.

Een beetje luier geweest. Heb slechts 13634 stappen. Heb ook het grootste deel van de dag , in de bus , wel met open dak, gezeten en er drie verschillende stadsritten gedaan.  Onderweg uitgestapt om het aquarium te bezoeken. Wel prachtig, als je zo rondom je roggen, haaien en nog van alle  soorten vissen ziet zwemmen. Bij het einde van de derde rit, kon ik er niet genoeg van krijgen. Heb nogmaals de Ramblas gedaan. Veel later dan gisteren, zodoende een andere sfeer. Ook één van de markten bezocht. 
Om 17.35 u was het 26°C. 
Om 20.15 u in centre commerciale van Gloriés, Cazón gegeten en pintje gedronken. Cazón, zou hondshaai zijn ,in kleine stukjes, die gefrituurd zijn. Was niet mijn smaak. Dan maar naar de Carrefour om iets klein om te eten.de winkel is open tot 22 u.
Nu vlug slapen, want heb afspraak morgen om 9.45 u aan de Sagra Familia. Wil er te voet  naar toe ipv met de metro. Hopelijk, regent het niet. 

woensdag 2 september 2015

Barcelona

2 september 2015
Deze morgen is Willy me komen ophalen om 4 u. Mijn vlucht was voorzien om 5.50 u.
Toen ik in de aula kwam, zag ik niet 5.50 maar wel. 7.25 staan. Ik was dus zeker op tijd.
In die tijd , twee mailtjes naar Jetair geschreven. Ik was  niet tevreden. Wetende dat ik normaal 4 dagen regen zou hebben en dan nog zo'n start erbij. Niet nodig.
Toen het tijd was om in t vliegtuig te stappen, kwam ik naast een gezellige man te zitten. Een zakenman, die deze avond reeds terug in België zou moeten zijn! Hij heeft ook nog het een en ander vertelt van Barcelona.
Om +/- 9.25 u kwamen we aan in Barcelona. Regen.
Een heel eind moeten stappen naar de bagage ruimte, allee waar de bagage uit het ruim komt. Na een eerste lading valiezen, kwam de band tot stilstand. Vlug van de gelegenheid gebruik gemaakt, om zonder valies naar het toilet te gaan!
Bibi, je raad het nooit, mijn bandjes, liggen thuis op bed , klaar om mee te nemen. Dan nu maar kijken dat ik voorin de de stadsbussen zit, in de metro heb ik geen last, zolang ik met draad rijd. Ze liggen samen met mijn blad, waar ik de quiltwinkels had op gezet.
Ja ik schrijf van de hak op de tak, maar ben nu ( 18.21) doodop. 
De foto's zal ik thuis , rustig op de blog zetten. Heb slechts beperkte toegang tot WiFi.
Mocht het echt nodig zijn, betaal ik wel 5€ voor 24 u.
Toen ik mijn valies te pakken kreeg, was het mijn weg zoeken naar de info stand om mijn barcelonacard af te halen. Deze had ik reeds betaald in Oostende. Das een kaart waarmee ik 5 dagen , bus, tram, metro kan nemen in Barcelona , zonder beperking! 
Vandaar de logo's volgen naar de trein. Met de trein tot  in Clot reizen en dan de metro naar Gloriés. Toen was ik scheel van de dorst. Het was toen ook reeds 10.50 u. Tijd voor 
aperitief, alléé een pintje. € 1,5. Moet wel eens vragen of dat wel 25 Cl is ? Maar het smaakte me en de mensen zijn er vriendelijk.
Hebben me dan op weg geholpen naar mijn hotel. Eigenlijk niet zo gemakkelijk te vinden! Het Ibis hotel @22 of is het nu 20 . Ik zoek het even niet op, ben te moe! Vrij vertaald , in de Granadestraat 99.
In de gietende regen met  paraplu, valies op wieltje ( gelukkig) , grote handtas en mijn vriendje cpap, rond mijn nek, het hotel gevonden. 
Als een waterskieken in mijn kamer aangekomen.
Gedoucht en terug naar buiten. Was intussen bijna gestopt met regenen!
Met metro naar place Catalunya geweest , daar wat rond gekeken en de Rambla gedaan tot aan  de zee. De Middellandse zee.Op de ramblas, zie je vanalles, vele standjes om souvenirs te verkopen. heb er ook twee levende standbeelden gezien , bloemenwinkeltjes en aan de zee, stonden de kleurlingen met hun dingen.
Wat er hier ook veel te zien is op straat , zijn politie mensen, zelfs met geweer klaar.
Ik had aan iemand beloofd om te proberen het oud Oostends postgebouw te vinden. Dus met de bus op zoek.
Niet gelukt hoor, was bijna mijn weg kwijt. Geen postgebouw gevonden. Heb nog een paar dagen!
Toen ik de metro terug vond, was ik gelukkig, nu kon ik met mijn plannetje mijn weg vinden ( ja Yvan, ik ben gelukkig, kan bijna alles op plannetje volgen wat ik wil doen . Dan voel ik me goed hé!). Dus waar kwam ik terug , aan place Gloriés. Terug een gezellig pintje gedronken en iets klein gegeten. Had reeds teweten gekomen, na het te vragen, wat er vandaag vers gemaakt was.
Geklutste eieren met aardappeltjes. De ander was eieren met groentjes. Ben begonnen, vandaag, met stukje, zonder groentjes en t heeft me gesmaakt. Dan naar t hotel, blaar verzorgd , gedoucht en naar beneden gekomen, sangria in de bar aan het drinken en deze tekst uittypen. Oh ja , heb nu reeds 15600 stappen met mijn nieuwe stappen teller
Normaal ga ik straks nog naar buiten. Hier tweetal blokken verder, stond de paëlla zo mooi op het bord.  Intussen is het 18.54u, glas sangria bijna leeg, dus tijd op terug op straat te gaan. Hihih!!